• facebookCsaládsegítő-és Gyermekjóléti Szolgálat Filepné Biró Anita szakvizsgázott diplomás szociális munkás látja el a két szakfeladatot.

Napi: 4-4 órában.

 Elérhetőség: Nyírmeggyes. Rákóczi u. 17. Tel:
06-44/509-011 Mobil: 06-20-559-0292

 A családsegítő szolgáltatás célja, feladatai: A családsegítés a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítségre szoruló személyek, családok számára az ilyen helyzethez vezető okok megelőzése, a krízishelyzet megszüntetése, valamint az életvezetési képesség megőrzése céljából nyújtott szolgáltatás. Szolgáltatás ingyenesek, a segítséget kérő személy megjelenésével vehetők igénybe. Szükség esetén felkeresem otthonában. Ha környezetében önmagán önerőből segíteni nem képes veszélyhelyzetben lévő személyről tudomása van, kérjük, jelezze Szolgálat felé!

A gyermekjóléti szolgáltatás célja, feladatai: A gyermekjóléti szolgáltatás a gyermek érdekeit védő speciális személyes szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi, lelki egészségének, családban történő nevelésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.

 

.
.